Vårt näringsliv

Näringslivet i Ystad består främst av små och medelstora företag kryddat med ett antal större företag. Vi vill här lyfta fram ett axplock av alla de företag som gör näringslivet i Ystad med omnejd levande. Det är vårt näringsliv och kommunen som skapar förutsättningar för nya arbetstillfällen. Alla lediga tjänster hos oss på ystadjobb.se är resultatet av ett gynnsamt företagsklimat och vi vill på detta vis uppmärksamma de företag som är med och bidrar till att Ystad, i vårt tycke, är Sveriges attraktivaste ort att bo och arbeta i. Är du intresserad att läsa mer eller komma i kontakt med något av dessa företag kan du klicka dig vidare på respektive logotype.

Företag i Ystadregionen som premierats på något vis under det gångna året.

Kategori:
We develop and manufacture systems that increases the traffic safety on roads and airports, and at the same time decreases the cost for its operators.
SARSYS-ASFT »

Kategori: Bank
Sveriges bankkunder har sagt sitt. Vi har de mest nöjda kunderna sett till hela branschen, privat- och företagskunder sammanslaget, enligt SKI (Svenskt Kvalitetsindex).
Handelsbanken »

Kategori: Bank
På Sparbanken Skåne jobbar vi utifrån en tydlig filosofi: att vara en närvarande bank för människorna, näringslivet och samhället där våra kunder bor.
Sparbanken Skåne »

Kategori: Bank
Sparbanken Syd är den ledande lokala sparbanken i regionen och vi har som målsättning att medverka till en positiv ekonomisk utveckling i södra Skåne.
Sparbanken Syd »

Kategori: Bank
På SEB drivs vi av relationen och vår vilja att skapa värde för våra kunder. Vi tar en aktiv del i utvecklingen av de samhällen där vi är verksamma.
SEB »

Kategori: Besöksnäring
Ystad Saltsjöbad har varit den naturliga mötesplatsen i Sydsverige för rekreation, nöje och arbete sedan 1897 . En ”klassiker” bland Sveriges hotell som har utvecklats i takt med tiden. Från anrikt badhotell till dagens kompletta konferens och Spa-anläggning.
Ystad Salsjöbad »

Kategori: Bilåterförsäljare
Auktoriserad försäljning & service för Volkswagen, Audi, Skoda & Volkswagen Transport.
Michelsens Bil »

Kategori: Bilverkstad
Välkommen till din Mekonomen Bilverkstad. Här i verkstaden servar och reparerar vi i princip alla bilmärken, nya som gamla. Våra mekaniker och biltekniker kombinerar erfarenhet och upparbetad ”know how” med modern teknik och IT.
Ivarssons Bil »

Kategori: Bygg/Järnhandel
VÄLKOMMEN TILL YSTAD JÄRN - EN PROFESSIONELL JÄRNHANDEL MED HÖG SERVICENIVÅ!
Ystad Järn »

Kategori: Bygg/Järnhandel
Hos oss får du den hjälp du behöver. Du bollar allt från idéer till materialval med vår utbildade personal – våra bollplank – som hjälper dig genom hela ditt projekt. Vi förstår din byggsituation. Vi är ju bygghandlare som bor där du bor.
XL-Bygg »

Kategori: Däckverkstad
Välkomna till Nisses Däck och miljötvätt i Tomelilla. Vi har allt din bil behöver, under samma tak. Här får du professionella och ärliga råd, vi är den trygga lösningen på en marknad med skiftande kompetens. Vi är anslutna till däckkedjan Däckteam.
Nisses Däck »

Kategori: Däckverkstad
Vi har passion för däck, fälgar och fordon. Det har lett till att vi i dag är en av Nordens största aktörer i branschen. Läs mer om oss, våra värderingar och om vår historia på vår hemsida.
Däckcenter Ystad Lasses Vulk AB »

Kategori: Delikatess
Mitt i hamnen i Ystad hittar du en av stadens mest välsorterade matbutiker. På Lisas erbjuder vi allt från möraste oxfilén till finaste smörgåstårtan och charkuterier av bästa kvalité. Förutom dagens rätt erbjuder vi även lyxig catering till festen. Du har ett behov och vi har lösningen. Välkommen!
Lisas Skafferi »

Kategori: Design
Det sitter i detaljerna! Oddpink design lägger fokus på kommunikation, grafisk design och att vara idéspruta vid uppstart av projekt med omtanke för hållbart, återbruk och färg.
Oddpink »

Kategori: Detaljhandel
Hos oss på Elkedjan hittar du ett brett utbud av vitvaror, hem-el och belysning. När du besöker vår butik möter du passionerade, personliga och professionella medarbetare som gärna hjälper dig att hitta rätt produkt för dina behov. Välkommen till vår butik!
Lassessons Elektriska AB »

Kategori: Fastighet och underhåll
Vi är ett familjeägt fastighetsbolag med kunden i fokus och "därmed ett tryggt boende". Vi äger och förvaltar idag fastigheter främst i Ystad men även i Skurup såväl som Tomelilla. I fastigheterna finns ett brett utbud av lägenheter såväl som lokaler i olika former.
HP Holding AB »

Kategori: Fastighetsbolag
AB Ystadbostäder är ett 50-årigt fastighetsbolag med Ystads kommun som ensam ägare. Vi äger och förvaltar för närvarande ca 1 300 bostäder, ett 70-tal lokaler och mer än 900 garage och bilplatser i Ystads stad. Alla är hyresrätter.
AB Ystadbostäder »

Kategori: Handel
Hitta det du söker! 100 butiker och affärer 50 Caféer och Restauranger 1000 Parkeringa
Ystads Köpmannaförening »

Kategori: Hantverkare
Murab grundades av Andreas och Patrik 2006. Vi har ett nära samarbete med alla kategorier inom branschen och kan därför erbjuda helentreprenad. Vi är idag 15 anställda snickare, murare, plattsättare och rörläggare i bolaget och hyr in övrig kompetens.
MURAB »

Kategori: Hantverkare
Vårt mål är att överträffa dina förväntningar som kund. Det gör vi genom att låta dig bemötas av serviceinriktad och kunnig personal, som hjälper dig från start till mål. Vi finns och verkar i Skåne, Småland och Halland. Huvudkontor, lager och butik ligger i Hässleholm.
Stoby Måleri »

Kategori: Hotell
Unik kulturgård i hjärtat av Ystad En gammal anrik handelsgård med korsvirke, kullersten och vårdträd. Ett personligt boende där charmen sitter i väggarna och i det informella bemötandet. Ett boutiquehotell med 24 rum fördelade på tre sviter om 100, 70, och 40 kvm samt 21 dubbelrum/enkelrum varav två är gemak i två etage. - Trådlöst gratis bredband, WLAN (Wifi). - Ystads mest centrala hotell ett stenkast från Stortorget, Mariakyrkan och Teatern. - Ett fåtals minuters promenad till Stationen och Färjeläget. - Alla rummen med dusch eller bad, kabeltv, hårtork. - Korsvirkesomgiven trädgård med kullersten och vårdträd. - Ett riktigt Wallanderhotell omnämnt i flera av Mankells böcker.
Sekel Gården Hotel AB »

Kategori: Inkubatorverksamheter
Incubator C drivs helt i privat regi baserat på vinstkrav och med tillväxt och lönsamhet i fokus! Den första inkubatorn i regionen för utveckling av affärsidéer och innovationer baserade på såväl nya entreprenörers idéer som stöd för etablerade företags utveckling av speciella innovationer och nya affärsidéer.
Incubator C »

Kategori: Interiör/Design
Vår devis på Happy Homes är; nytt hem - utan att flytta. Det ska vara enkelt, problemfritt och roligt för dig att inreda och renovera ditt ”nya” hem - oavsett om det är inomhus eller utomhus.
Happy Homes »

Kategori: IT
Protelosolutions AB grundades 2002. Sedan dess fortsätter vi med målsättningen att leverera lösningar där kundnyttan står i centrum. IT-världen kan ofta upplevas som en djungel med utbudet av tjänster och system och då tar vi gärna rollen som bollplank och rådgivare för att lotsa er rätt i ert val.
Protelosolutions »

Kategori: Låssmed
Ystads Låsservice AB hjälper er med allt inom låsservice, från låsbyte till montering av nya lås. Vi erbjuder även tjänster såsom tillverkning av extra nycklar. Nöjda kunder är något vi värdesätter högt och försöker därför vara ett företag man kan räkna med. Ystad Låsservice är företaget med lösningen på låsningen!
Ystads Låsservice AB »

Kategori: Marknadsföring
ANDERZSON OF SWEDEN startade på allvar 2004 i egen regi och är ett av de mest innovativa och ledande företag i promotion och gåvobranschen. Vi erbjuder nn helhet och enkelhet som spar er tid. Tid som ni skall använda till det ni är bäst på.
Anderzon of sweden »

Kategori: Maskinuthyrning
Cramo hyr ut maskiner, utrustning och flyttbara lokaler till byggindustrin, liksom till övrigt näringsliv och den offentliga sektorn genom totalt cirka 360 depåer. Dessutom bedrivs försäljning av begagnad utrustning för egen och för kunders räkning.
Cramo »

Kategori: Materialhantering
Interlift AB har sedan starten 1994 förstärkt och breddat produktsortiment inom lyft- och materialhantering. Högsta kvalitet och hög säkerhet är viktigt inom all lyftverksamhet.
Interlift »

Kategori: Media
Den 10 juni 1995 hördes den första sändningen över frekvensen 103.9 MHz – Radio Active var född. Stationen har utvecklats till en av Sveriges största närradiostationer med nära 50.000 lyssnare per vecka. Stationen är belägen på Regementet i Ystad.
Radio Active »

Kategori: Redovisning/Revision
I mer än 50 år har vi servat företag i sydöstra Skåne med allt inom redovisning, revision och administration. Med kompetens och engagemang finns vi här för att underlätta våra kunders arbete.
Treab »

Kategori: Rekrytering/Bemanning
HIREQ är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag med Ystad i fokus. Vi arbetar med såväl tjänstemän och kollektivarbetare.
HIREQ AB »

Kategori: Resor
Efter mer än 20 år i resebranschen har vi gott om både kunskap och kontakter, blandat med en rejäl dos nyfikenhet. Vi älskar utmaningar och att sätta ihop den mest optimala resan utifrån kundens önskemål och förutsättningar.
Fieldwood travel »

Kategori: Säkerhet
Vårt hemlarm är det mest installerade i Sverige. Tack vare ett starkt fokus på kvalitet och service är våra 300 000 svenska kunder bland de mest nöjda i branschen.
Verisure »

Kategori: Skola
Stiftelsedriven gymnasieskola Ca 250 elever pluggar och bor på Bollerup, de inriktar sig antingen på lantbruk eller häst. Här finns utrymme både för dem som vill jobba direkt efter gymnasiet och de som vill plugga vidare, för de som vill ta med sig egna djur och de som inte gör det. På Bollerup är det viktigaste elevernas utveckling, djurens och naturens bästa, gemenskapen som skapar vänskapsrelationer för livet.
Bollerup »

Kategori: Taxi
Taxi Ystad är ett litet taxibolag. Vi tycker formatet är vår styrka. Det gör att du som kund kan känna igen personalen, att vi alla lär känna dig som kund, att vi kan ge dig en personlig service och anpassa oss efter dina behov.
Taxi Ystad 72 000 »

Kategori: Telekommunikation
Välkommen till PMR MobiltelefoniAktiebolaget, en trygg och långsiktig partner för Er företagstelefoni! Klicka på loggan för att se våra lediga tjänster!
PMR »

Kategori: Tillverkande företag
Swegon AB ingår i börsnoterade Latourkoncernen och är marknadsledande inom energieffektiva ventilations- och inneklimatsystem. Vi är cirka 1 700 anställda och omsätter 3,3 miljarder kronor.
Swegon »

Kategori: Tillverkande företag
The Nord-Lock Group is a world leader in bolt securing systems. Our unique combination of innovative products and expertise enables us to solve the toughest bolting challenges. Nord-Lock bolting solutions include multifunctional wedge-locking technology, wedge-locking technology, Superbolt tensioners and Expansion bolts. Our high quality products are manufactured at state-of-the-art production facilities in Sweden, Switzerland and North America.
Nord-Lock International »

Kategori: Tillverkande företag
Kabona är ett av de ledande företagen i Europa när det gäller energigenial fastighetsautomation. En automation som kombinerar ett optimalt inomhusklimat med kraftigt reducerade kostnader och ett långsiktigt hållbart samhälle.
Kabona »

Kategori: Tillverkande företag

WME Mechanics »

Kategori: Tillverkande företag
Vossloh är ett av världens ledande företag inom spårväxlar och spårteknik. Vi erbjuder heltäckande kompetens och resurser inom allt som rör modern spårteknik.
Vossloh Nordic Switch Systems AB »

Kategori: Tillverkande företag
HydX har ett stort kunnande inom hydraulik för mobila, industriella och marina applikationer. Vi har dessutom en unik kompetens inom smörjteknik och erbjuder bland annat kompletta oljesmörjsystem till hydrostatiska och hydrodynamiska lager.
HydX »

Kategori: Tillverkande företag
Vi tillverkar, marknadsför och säljer textilprodukter och annat fibermaterial inom textil- och plastbranschen.
IMS nonwoven »

Kategori: Tillverkande företag
Ägs av Investment AB Latour och utgör ett av fem rörelsedrivande helägda affärsområden. Latour Industries är ett investmentbolag verksamt inom verkstadsteknik och industriell handel.
Latour Industries »

Kategori: Tillverkande företag
Polykemi är ett familjeägt företag, alltsedan företaget startades 1968 har grundidén varit densamma, att tillverka kundanpassade plastcompounds. På huvudkontoret i Ystad finns alla företagets övergripande funktioner.
Polykemi »

Kategori: Tillverkande företag
Entradia is a producer and exporter of salted and smoked foodstuff specially designed for a hot climate. Our company is based in the southern part of Sweden, with the head office in Ystad and the production plant in Tollarp.
Entradia »

Kategori: Utbildning
Ystad Gymnasium - Park & Österport, utbildar sina elever till sin fulla potential. Vi erbjuder flera olika yrkesprogram och högskoleförberedande program. Vi har funnits centralt i Ystad sedan 1913. Välkommen!
Ystad Gymnasium »

Kategori: Uthyrning/Leasing
Sydkustens GardenParty HB startade 2009. För oss är det viktigt att alltid leverera rena och fräscha produkter med hög kvalité, för att ni som kund hos oss, alltid ska känna er riktigt nöjda men även en stor trygghet. ​
Sydkustens Gardenparty »